کارگاه طب سنتی در مدرسه علمیه الزهراء(س) زرین شهر برگزار شد.
کارگاه طب سنتی با حضور خانم هاشمیان کارشناس طب سنتی از اصفهان در مدرسه علمیه الزهراء(س) زرین شهر برگزار گردید. این کارگاه که از 15 مرداد ماه تا 15 شهریور ماه به مدت 25 ساعت در روزهای زوج از ساعت 8 الی 11 ظهر به طول انجامید. هاشمیان ابتدا به توضیحاتی در مورد طب سنتی و اسلامی پرداخت. هاشمیان گفت: کلمه مزاج برای همه ایرانیان نام کاملا آشنای است. اما قبل از این که به تعریف مزاج بپردازیم لازم است که با چند اصطلاح در طب سنتی آشنا شویم. از دیگاه طب سنتی عوامل تشکیل دهنده جهان خلقت و بدن انسان چهار عنصر اصلی می باشد ، به عبارت دیگر اجزای اولیه بدن انسان و غیر انسان از اجسام بسیطی تشکیل شده اند که غیرقابل تقسیم به اجسام مختلف دیگر می باشند که به انها ارکان گفته می شود و عبارتند از: 1. آتش که گرم و خشک است. 2. هوا که گرم و تر است. 3. آب که سرد و تر است. 4. خاک که سرد و خشک است.
ایشان یادآور شد: هرگاه اجزای یکی از ارکان با دیگری درآمیزد به نوعی که یکی در دیگری به قوت های خود اثر کند و هر یکی تیزی دیگری را بشکند همانند یک فعل و انفعال در اجزای آن به گونه ای که مرکب به حدی برسد که در همه اجزاء کیفیت یکسانی پیدا گردد، این کیفیت مرکب را مزاج گویند.
وی بیان کرد: هر غذایی که می خوریم هنگامی که وارد بدن ما می شود در معده هضم آن آغاز می گردد و به کبد می رود در کبد چهار خلط با چهار نوع مایع تولید می شود که نام و خصوصیات آن ها به این قراراست: خلط دم که دارای مزاج گرم و تر است. خلط صفرا که دارای مزاج گرم و خشک است. خلط بلغم که دارای مزاج سرد و تر است. خلط سودا که دارای مزاج سرد و خشک است .طحال جایگاه ذخیره سوداست و کیسه صفرا جایگاه ذخیره صفراست اما دم و بلغم در عروق خونی و لنفاوی و … در حال گردش است.
در پایان به مباحثی در زمینه حجامت و زالو درمانی پرداخت و خاطر نشان کرد حجامت به عنوان یک سنت در روایات و سیره پیامبران و ائمه اطهار علیهم السلام مطرح گردیده و جزو احکام امضایی اسلام است و در طب سنتی به عنوان رکن درمان به حساب می آید و زالو درمانی هم خواص عجیبی دارد. زالو از نرم تنان آبزی است که در شالیزار زندگی می کند و تا کنون 650 نوع زالو شناسایی شده که برخی از انواع ان بسیار سمی و بعضی بسیار مفیدند و خاصیت درمانی زانو در بزاق دهان اوست که دارای ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین است و موجب رقیق شدن خون و باز شدن گرفتگی رگ ها و در نتیجه افزایش خون رسانی به مغز و بدن می شود.
شما باید برای دیدن نظرات وارد سامانه شوید در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)