شورای عالی حوزه علمیه قم
مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران
حوزه علمیه الزهراء (س) شهرستان زرین شهر
پایان نامه سطح دو (کارشناسی)
رضایتمندی در روابط همسران
استاد راهنما
حجه الاسلام و المسلمین عبدالرضا بختیاروند
محقق
خدیجه کوراوند
تابستان 1390
ازدواج به وجود آورنده و منشأ کانون سرنوشت ساز خانواده و نقطه ی تشکیل یک واحد اجتماعی است. در تعالیم سازنده ی اسلام خانواده کانون مبارک و مورد رضایت خداوند تلقی شده و مورد تمجید و مدح باری تعالی قرار گرفته است.
ارکان خانواده را زن و شوهر تشکیل می دهند که هر یک از آنها نسبت به یکدیگر حقوق و وظایف خاصی دارند که حقوق خاص زن عبارتند از: تأمین نفقه و نیازهای مادی، تأمین نیازهای دینی و… و حقوق خاص مرد عبارتند از: اطاعت، بدون اجازهی او منزل را ترک نکردن و …. البته زن و شوهر حقوق مشترکی نیز دارند که آنها عبارتند از: احترام متقابل، خوشرفتاری و ….
رعایت هر یک از حقوق از طرف همسران و با تمرین آن در خانواده سبب می شود در جامعه ی بزرگ تر نیز بتوان حقوق افراد دیگر را مراعات نمود، بعلاوه اگر همسران از یکدیگر راضی باشند و فرزندانی با حسن خلق، کوشا، و … وارد جامعه نمایند تا جامعه بتواند به تمام سیاستهای کلان و خرده کلان خود برسد.
اما رعایت نکردن حقوق و وظایف خود از طرف هر یک از زوجین نارضایتی در عواطف، رفتار و … را به همراه خواهدداشت که این نارضایتی آثار سوئی را بر روی فرزندان و جامعه دارد؛ البته این نارضایتی قابل حل است به شرط آنکه زوجین بتوانند با بیان صحیح علّت نارضایتی خود به همسرشان، درصدد پیدا کردن راه حلّی اصولی و منطقی باشند.
کلید واژگان: رابطه - همسر - رضایت
شما باید برای دیدن نظرات وارد سامانه شوید در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)