سرزمین عرفات و روز عرفه
عرفات محلی در چند کیلومتری شهر مکه است که سرزمین عرفه نیز نامیده می شود. بنابراین اضافه کردن کلمه ی «روز» به «عرفه» مانند اضافه کردن «روز» به «غدیر» است. چراکه غدیر نیز نام محلی مابین مکه و مدینه است. بعضی نیز عرفه را اسم روز و عرفات را نام محل دانسته اند.
در علت نامگذاری آن سرزمین، به عرفه و عرفات نظرات مختلفی ذکر شده است. از آن جمله:
برخی گفته اند؛ خداوند حضرت آدم (علیه السلام) را بر کوه صفا و حوا را بر کوه مروه در روز هشتم ذی الحجه نازل کرد. آدم به حوا نظر کرد و او را نشناخت. پس به تفکر پرداخت که این مخلوق کیست؟ و در روز نهم وی را شناخت. بنابراین روز هشتم را یوم الترویه(روز تفکر) و روز نهم را یوم العرفه(روز شناخت) نامیده اند.
بعضی دیگر گفته اند؛ حضرت ابراهیم(علیه السلام) در روز هشتم ذی الحجه خواب دید که باید فرزندش اسماعیل(علیه السلام) را ذبح کند. به تفکر عمیقی پرداخت که آیا این خواب شیطانی بوده یا الهام و وحی بوده است. در روز نهم خواب دید و معرفت پیدا کرد که خواب، وحی الهی بوده است. لذا با فرزندش صحبت کرد و روز دهم عازم ذبح اسماعیل(علیه السلام) شد. پس روز هشتم را ترویه، روز نهم را عرفه و روز دهم را اضحی(قربان) نام نهاد.
بعضی از روایات نیز می فرماید: چون در روز عرفه به گناهان در پیشگاه الهی اعتراف می شود، آن روز را عرفه می نامند.
عظمت روز عرفه
روز عرفه یکی از اعیاد معروفه ی مسلمانان است که باعث آمرزش گناهان می شود. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: شیطان در هیچ روزی کوچک تر و بدبخت تر و حقیرتر و خشمگین تر از روز عرفه دیده نشده است.
در این روز، زیارت قبر سیدالشهداء (علیه السلام) بسیار سفارش شده و چنانچه این زیارت، با معرفت همراه باشد، ثواب هزار حج و عمره ی مقبول و هزار جهاد، برای زائر نوشته خواهد شد.
انشاءالله خداوند متعال توفیق عبادت خالصانه در این روز را نصیب ما بگرداند.
گردآورنده: نجمه بهرامی-طلبه حوزه علمیه الزهرا(سلام الله علیها)زرین شهر
یک نظر برای این مطلب وارد شده . جهت دیدن نظر ، وارد سامانه شوید. در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)