ربنــا ! مـا زارعـان آیــه ایــم
تـاجران رود و ابر و سایـه ایــم
گریه رادربغض خود،دم می کنیم
روی مژگان، کشت شبنم می کنیم
گریه چیست؟ ریزش اشک از دیدگان آدمی، همراه با اندوه و زاری و گاه سخن و زمزمه «گریه» نامیده می شود؛ زلالی جاری که مشعل چشم ها را فروزان می سازد و همچون باران رحمت الهی، غبار و کدورت دل و دیده را می زداید.
حقیقتی شگفت آور که امام صادق(علیه السلام) آن را موهبتی خدایی دانسته و می فرماید: « گریه، رطوبت مغز انسان را- که علت دردهای بسیاری است- می گیرد، افراد را از نابینایی نجات می بخشد و سرشار از طراوت روح و نشاط می سازد.»
گـواه عشـق مـا ، این دیـده و دل رساند اشک و غم، ما را به منزل
هنوز اشک عزا، پیوسته جاری است رواق چشممان آیینه کاری است (استاد محدثی)
منشأ و آثار گریه
سرچشمه گریه، «عاطفه و احساس» است که به دنبال شوق و عشق، شکست و دلتنگی، محرومیت و یأس، پیروزی و شادابی و یا حزن و اندوه از چشمان انسان، جاری می شود.
آثار اجتماعی گریه، مهربانی، هم زبانی، هم دلی، و شکل گیری بسیاری حالات روحی و آثار سیاسی آن، ادامه راه محبوب، شرکت در حماسه شهید یا عزیز از دست رفته، تصمیم بر تقویت هدف و آرمان وی و همدلی با افکار و خواسته های وی خواهد بود.
ابعاد و انواع گریه
گریه از ویژگی های انسان است و به گونه ای است که پژوهشگران را به دقت و تأمل فراوان واداشته است. پزشکان به آثار مطلوب آن اشاره کرده اند، روانشناسان از تأثیر روحی و روانی آن سخن گفته اند و عالمان اخلاق نسبت به طهارت روح و پاکی باطن که محصول گریه است اشارت ها داشته و دستورالعملهایی داده اند. اندیشمندان، گریه را به اشک شوق، گریه حزن و اندوه، گریه ضعف و زبونی، گریه پیروزی و گریه دروغین تقسیم کرده اند.
آری اشک عاشقانه، زبان دل و فریادی در سکوت است…. که قلم را یارای ترسیم آن نیست.
هر چند نیست درد دل ما نوشتنی از اشک خود، دو سطر به ایما نوشته ایم (صائب تبریزی)
و گریه، سیره سبز رسولان الهی همچون نوح، شعیب، آدم، یعقوب و … در عزای سالار شهیدان بود تا یاد و نام این محبوب خداوند، پیش از میلاد و قبل از شهادت، زنده و پاینده گردد.
جوانان پرسش ها و پاسخ ها/احمدلقمانی/ص295
یک نظر برای این مطلب وارد شده . جهت دیدن نظر ، وارد سامانه شوید. در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)