با برگزاري نشست همانديشي انجام شد؛
موضوعشناسي مسائل جنسيتي اقتصاد در دفتر مطالعات زنان
نشست هم انديشي «موضوعشناسي مسائل جنسيتي اقتصاد» با حضور اعضاي هيات علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان وابسته به مرکز مديريت حوزههاي علميه خواهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي مرکز مديريت حوزههاي علميه خواهران در اين جلسه دکتر محمدجواد توکلي، عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، ديدگاهها و دستاوردهاي خود را در حوزه موضوع شناسي مسائل جنسيتي اقتصاد بيان کرد.
توکلي در ابتداي بحث ابراز داشت: در مباحث دانش اقتصاد، مباحث جنسيتي به دو گونه مطرح شده است. برخي از مباحث در بدنه دانش اقتصاد به عنوان مطالعات درجه اول مطرح شدهاند.
وي با بيان اينکه اين مباحث به طور عمده در قالب کارکردهاي مختلف زن و مرد در فعاليت و رفتارهاي اقتصادي مطرح شدهاند، اضافه کرد: در دهههاي اخير، مباحث جنسيتي اقتصاد در قالب رويکردهاي اقتصاد جنسيت و اقتصاد فمينيستي گسترش يافته است. با گسترش مطالعات فلسفه اقتصاد، رويکردهاي جنسيتي در سطح بررسي درجه دوم دانش اقتصاد نيز ظهور پيدا کرده است.
عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با بيان رويکردهاي مختلف در مطالعات اقتصاد و جنسيت افزود: رويکرد اقتصاد جنسيت به طور عمده ناظر به گسترش و بهکارگيري روش اقتصاد متعارف براي تحليل مسائل اقتصادي با توجه به متغيرهاي جنسيتي است. وي با بيان اينکه طرفداران اين رويکرد سعي دارند براي رام کردن اقتصاد مرد محور، استدلالهاي خود را با روششناسي اقتصاد نئوکلاسيک مطرح کنند، افزود: آنها با حفظ رويکرد روششناسي اقتصاد متعارف، صرفاً رويکرد هستيشناختي آن در زمينه مفهوم جنسيت را بسط ميدهند و به بررسي مسائل اقتصادي زنان در زمينههايي چون باروري، بچهداري، تبعيض جنسيتي، چانه زني ميان زن و شوهر، افزايش ريسک زنان سرپرست خانواده در مناطق فقير يا روستايي، اعمال تبعيض بر زنان در ميزان مصرف غذا يا هزينههاي بهداشتي در کشورهاي در حال توسعه ميپردازند.
وي در ادامه به ذکر برخي از مهمترين مسائل مورد توجه در اقتصاد جنسيت و فمينيستي پرداخت و تحليل آثار برنامههاي تعديل ساختار بر سطح زندگي زنان در مقايسه با مردان، ساز و کار تصميمگيري زن و شوهر در خانواده، مسائل مربوط به کار مادر براي نگهداري فرزند، تحليل مفروضات و ارزشگذاريهاي پايهاي نظامهاي تأمين اجتماعي و ماليات از منظر جنسيت و تبعيض جنسيتي در بازارهاي کار و مصرف را از جمله اين مسائل برشمرد.
در پايان جلسه اعضاي هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان به بيان ديدگاههاي خود در مورد موضوع بحث پرداختند.
موضوعشناسي مسائل جنسيتي اقتصاد در دفتر مطالعات زنان
شما باید برای دیدن نظرات وارد سامانه شوید در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)