چون چشمت به خانه ی مقدس کعبه افتاد، عظمت خانه را به یاد آور و از آن گذر کن و به صاحبخانه بپرداز، چنان که گویی اکنون در برابرش ایستاده ای و امیدواری همچنان که در دنیا زیارت خانه اش را روزیت کرده، زیارت خود را در آخرت نصیبت کند، زمانی را بیاد آور که در قیامت همه ی مردم امیدوارانه به سوی بهشت می روند، ولی گروهی را با احترام تمام راه می دهند و گروهی دیگر را با خواری می رانند.
بخش اول:ساختمان کعبه
بنای کعبه از زمان عبدالله بن زبیر تاکنون، به همان شکل باقی مانده است. این بنا 14/85 متر ارتفاع دارد و طول قسمتی که کعبه در آن سو واقع شده 11/58 و طول قسمت حجر اسماعیل 10/22 متر است. بنای کعبه از سنگهای سیاه و سختی ساخته شده که با کنار زدن پرده از روی آن کاملا آشکار است. پایه های آن از سرب مذاب ساخته شده و بدین ترتیب بنایی است محکم و استوار. کف داخلی خانه کعبه از سطح زمین به اندازه 1/5 متر بالاتر است. پیش از بنای قریش، کعبه دو در داشته است: یکی در ناحیه ی شرقی و دیگری در ناحیه ی غربی، که از یکی وارد و از دیگری خارج می شده اند. اما قریش تنها در ناحیه ی شرقی آن دری نصب کرد. همانگونه که گذشت بعدها ابن زبیر در دیگری نیز گشود که بوسیله حجاج بن یوسف بسته شد و اکنون نیز همان در باقی مانده است. سقف کعبه به صورت دو سقفی است و با پایه های چوبی که در میانه آن در یک ردیف قرار گرفته، نگهداری می شود. اطراف آن سنگهای مرمر نصب شده و در کنار آن پلکانی قرار دارد که برای رسیدن به سقف بالایی تعبیه شده است.
اطراف کعبه، میدان مطاف است و این یک دایره ی مستطیلی است که قطر شمالی-جنوبی آن 51 متر و قطر شرقی-غربی آن 41 متر است. دایره مطاف که خارج از مستطیل کعبه است در غرب و جنوب با فاصله 51 متر و شرق و شمال 41 متر است. زمانی که ما در جهت شرقی از طرف باب السلام یا باب النبی وارد مسجد الحرام شویم و به کعبه نگاه کنیم، می بینیم این خانه از پاچه ای سیاه که آیاتی از قرآن را بر آن بافته اند، پوشیده شده و با احتشام و جبروت جلوه کرده است. این آیات قرآنی با رشته نقره ای طلافام بر آن بافته شده و اطراف آن را گرفته است. کعبه نیز پوشیده از نقره ای است که با طلای خالص روی آن را گرفته و آیاتی که با طلای تمام بر روی آن برجسته شده است.
انشاءالله که خداوند متعال زیارت خانه خود و مسجد نبی گرامیش، حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) را نصیب همه عاشقان و محبانش بگرداند صلوات
اللّهمَّ أرزُقنَا حَجَّ بَیتِکَ الحَرَام……
گردآورنده: لیلا اسدی طلبه حوزه علمیه الزهرا(س) زرین شهر
There are 2 comments on this post but you must be logged in to see the comments. در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)